Recept Gyllene Fisksoppa!
ca 400 g färsk el. fryst fiskfilé, tex. lax, sej, torsk el kolja
1 gullök hackad
1 paket minimorötter
4 potatisar
1 msk olja
1-2 tsk curry
8 dl vatten
2 - 3
2 dl grädde
1/2-2 msk pressad citronsaft
1 krm vitpeppar
hackad persilja
Skölj de färska fiskfiléerna och skär i mindre bitar eller tina den frysta fisken något och skär i stora tärningar.
Skala och hacka löken. Skär minimorötterna i halvor, tärna potatisen.Fräs lök i oljan utan att det tar färg. Låt curry fräsa med en stund på slutet. Tillsätt morötter, potatis, vatten och buljongtärningar. Koka under lock på svag värme ca. 10 min. Lägg fisken i grytan och sjud ytterligare några minuter tills fisken är genomkokt. Fryst fisk eller lax i bitar tar lite längre tid.
Tillsätt pressad citronsaft och smaka av med peppar och strö över persilja. Servera med en klick matyoughurt och mjukt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar